Tanuld meg honnan jön a stressz
vissza


tovább

Hogyan tudod legyőzni
a stresszt?

Mindannyian szenvedtünk már tőle. Gyakran hallani, hogy el kell kerülnünk, de a mai világban, mégis hogyan? A munka, a család, az iskola, a pénz, az egészség, a kapcsolatok és a világ eseményei mind hozzájárulnak.
Tudjuk hogy „együtt kell élnünk” a stresszel. Így a kérdés nem az hogyan kerüljük el, hanem az, hogyan lehetünk képesek arra, hogy sikeresen megbirkózzunk vele?
Az embereket százszámra bélyegzik meg „mentális zavarokkal”. De ezek a címkék valójában soha nem magyaráznak meg semmit – és nem adnak megoldást. Kiszámíthatatlan hatású gyógyszereket írnak fel, hogy kezeljék az agy „kémiai egyensúlyzavarát”. Néhányan azt hiszik, hogy az elme a test egyik szerve – ez egy elmélet, aminek nincs tudományos alapja. Történt egy felfedezés az emberi elméről, amely nagyon egyszerű, lenyűgöző és nagyon nagy jelentőségű, és az ember minden további nélkül alkalmazhatja az életben.
Ez a Dianetika.
Minden
boldogtalanságodnak, problémádnak, feszültségednek  és kétségednek egyetlen forrása van. Ez a reaktív elme – az elme rejtett része, amely minden fájdalmas tapasztalatát tárolja, majd ellened fordítja.

Vedd kezedbe az életed irányítását!

Nem kell a bizonytalansággal együtt élned, sem a negatív gondolatokkal, a depresszióval és az irracionális viselkedéssel.

Az elme két része

L. Ron Hubbard felfedezte, hogy valódi képességeid az elmédben rejlik, amelyet nap mint nap használsz. Ez az analitikus elme. Azért hívjuk analitikusnak, mert információkat elemez (analizál).

Az analitikus elmét egy számítógéphez hasonlít-hatjuk, amely tökéletesen rögzít és tárolja az információkat. Ezt az elmét használod minden nap a gondolkodáshoz, és hogy döntéseket hozz az életben. Az emlékek nap mint nap bekerülnek az analitikus elmébe, nagyon hasonlóan ahhoz, ahogy a számítógép tárolja az adatokat. Ha felteszel egy kérdést az analitikus elmének, mindig a helyes választ fogja kidobni.

Ha például az érettségi bizonyítványosztást kéred tőle, akkor kiadja a bizonyítványosztás képei: kik voltak jelen, a hangokat, a színeket, a saját tested pozícióját és több száz más érzékletet.
Az érzelmi és fizikai fájdalom pillanatait kivéve az analitikus elme mindig működik, és folyamatosan rögzíti a mentális képmásokat. Mindezeket az eltárolt információkat felhasználhatod, hogy döntéseket hozz az életben, és hogy elérjed azt amit akarsz.
Minél többet használod az analitikus elmédet, annál jobban mennek majd a dolgaid az életben.

Akkor hol a hiba?


Ha az analitikus elme ilyen tökéletes, és mindig a helyes megoldásokat adja ki, akkor hol van a hiba? Miért van az, hogy az egyik reggel úgy kelsz fel, hogy tiéd az egész világ, ám másnap azt kívánod, hogy bárcsak ne keltél volna ki az ágyból? Miért bántod meg azokat az embereket, akiket a legjobban szeretsz? Miért érzed azt, hogy meg kell tenned dolgokat, amelyekről tudod, hogy rosszak neked? Honnan jön az irracionális viselkedés? Megnyugodhatsz ezeknek nem te vagy a forrása!

Fizikai és érzelmi fájdalom

Úgy tűnik, hogy nem vagy képes megszabadulni a fizikai és érzelmi fájdalmaktól az életben, mert ezek be vannak záródva az elméd másik részébe – a reaktív elmébe. Ha az analitikus elme olyan, mint egy tökéletes számítógép, akkor a reaktív elme olyan, mint egy vírus, amely megfertőzte a számítógépet. A reaktív elem teljesen logikátlan, irracionális és haszontalan. Minden alkalommal akcióba lendül, amikor stressz hatása alá kerülsz, fájdalmaid vannak vagy esetleg beteg vagy.  Olyan, fizikai fájdalmat és öntudatlan-ságot tartalmazó pillanatokat rögzít, mint a balesetek, műtétek, valamint olyanokat amikor súlyos lelki fájdalom vagy veszteség ért, mint például a halálesetek, válások vagy üzleti kudarcok. Amint ezek a fájdalmas események rögzítésre kerülnek a reaktív elmében, onnantól kezdve elég erősek ahhoz, hogy hatalmat gyakoroljanak az érzelmeidre, gondolataidra és tevékenységeidre – a saját akaratod és józan belátásod ellenére.


Az összes fájdalom és szenvedés egyetlen forrása a reaktív elme.

Minden fájdalmas tapasztalatot a reaktív elméd rögzít, aminek egyedi tartalma van.

A Clear állapot

Reaktív elme nélkül képes leszel tisztán gondolkodni, racionálisan cselekedni és újra önmagad lehetsz. Ezt az állapotot Clearnek nevezzük. Több tízezer ember érte már el a Clear állapotot – és ezt te is elérheted. Az álmaid nem elérhetetlenek! Csak meg kell szabadulnod azoktól a dolgoktól, amelyek visszatartanak.


Szabadulj meg a reaktív elmédtől a Dianetika technológia segítségével!


A Dianetika segítségével szabadulj meg a nemkívánt érzésektől, fájdalmaktól!

Miért vagy dühös? Hogyan segít ez neked?

 

vissza


tovább


©COPYRIGHT 2009. Sz.E. Pécs. Minden jog fenntartva. A Dianetika, a Dianetika jel, az L. Ron Hubbard név védjegyek, melyek használata a Vallási Technológiai Központ  (RTC) engedélyével történik